Kyiv City News

Microsoft допоможе українським школярам у дистанційному навчанні

Про допомогу українським школам в налагодженні дистанційного навчання домовились Міністерство освіти і науки та компанія “Майкрософт Україна”.

Таке рішення прийняли через значне поширення захворювання на Covid-19.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки.

Українські заклади освіти зможуть налагодити проведення онлайн занять безкоштовно, застосовуючи центр командної роботи Microsoft Teams for Education.

Цей сервіс необхідний для шкіл, тому що він допомагає організувати віртуальні класи, онлайн-уроки та онлайн-засідання педагогічних рад тощо; він надає можливість створення закритих чатів для спілкування, здійснення відеоконференцій за участі 300 учасників, завантаження матеріалів та можливість їх поширювати; там вчителі зможуть створювати цифрові зошити і журнали успішності, планувати завдання, контролювати їх виконання, здійснювати оцінювання, формувати електронний розклад, систематизувати навчальні матеріали тощо.

У Міносвіти наголосили, що зараз також відбуваються перемовини з іншими компаніями щодо забезпечення закладів освіти безкоштовними інструментами для дистанційного навчання. Також МОН з Міністерством цифрової трансформації України та міжнародними партнерами опрацьовують питання щодо продовження “Всеукраїнської школи онлайн”.

Нагадаємо, народний депутат від “Слуги народу”, голова парламентського комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький в прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу “Право на владу” анонсував, що школи і університети, вищі навчальні заклади треба відправляти зараз на дистанційне керування.

Exit mobile version