Kyiv City News

Посилення карантину: які обмеження можуть ввести в Україні найближчим часом

В Україні найближчим часом може з’явитися новий вид обмежень через високе зростання захворюваності на коронавірус – так званий “карантин вихідного дня”.

Про це розповів нардеп від “Слуги народу”, голова парламентського комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький в прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу “Право на владу”.

Він уточнив, що в найближчу суботу відбудеться нарада у президента, де, серед іншого, обговорять зміни постанови про карантинне зонування.

“Друге, моя пропозиція і підтримує РНБО, сподіваюся, що підтримає президент, це треба сьогодні. Те, що зробив університет Шевченка. Він відправив вчитися на дистанційку”, – зазначив він.

Депутат вважає, що школи і університети, вищі навчальні заклади, навчальні заклади треба відправляти зараз на дистанційне керування.

“Жорсткий карантин ми не можемо ввести, ми це розуміємо. Але ми можемо ввести карантин вихідного дня. Коли сім’я на вихідний день залишається у себе в родині, нікуди не їздить – ні на концерти, ні в ресторани, ні кудись ще. Це можна витримати, це не закриття підприємств, це не зупинка “, – підкреслив він.

Також Радуцький анонсував надходження в Україну на наступному тижні першої партії експрес-тестів з Швейцарії – вони мають 99% сертифікат.

“Вони будуть за 15 хвилин робити ПЛР, що не ІФА, а саме ПЛР. Вони дуже недорогі. Точність у них більше, ніж ПЛР, які ми зазвичай робимо”, – резюмував він.

Exit mobile version