Kyiv City News

Зона вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем почне діяти з 1 січня, – Зеленський

Зона вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Ізраїлем почне діяти з 1 січня 2021 року. Це дозволить українським виробникам наростити експорт.

Про це у Twitter повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Це новий рівень відносин між країнами і зелене світло для збільшення українського експорту, більш тісної кооперації в сферах high-tech, інжинірингу, розвитку інвестиційного співробітництва”, – написав Зеленський.

На дану інформацію відреагував головний рабин Києва, рав Йонатан Біньямін Маркович.

“Як головний рабин міста Києва, як українець і як єврей, я щасливий бачити прорив України на міжнародній арені, і зокрема про поглиблення співдружності України та Ізраїлю. Був дуже щасливий почути новини про ЗВТ між Україною та Ізраїлем. Мир і союз – це завжди ключ для розвитку, особливо зважаючи наскільки схожі зараз ситуації України та Ізраїлю – у нас схожі гімни про те, що нас не зламали і не померла наша надія і слава, багато батьків-засновників Ізраїлю і єврейських мудреців саме з України! Вірю, що з Божою допомогою на Україну чекає безперервний розвиток з передовими технологіями Ізраїлю і геніальними ідеями українців”, – йдеться в його листі Зеленському.

Нагадаємо, Україна і Ізраїль підписали угоду про ЗВТ ще в січні 2019 року. Очікується, що з моменту набуття чинності угоди будуть скасовані ввізні мита для близько 80% українських промислових товарів.

Exit mobile version