Kyiv City News

Жодних паперів: Зеленський заявив, що з 2021 року всі документи українців будуть електронними

Україна з наступного року розпочне входження до режиму “paper less“.

Президент запевнив, що з 2021 року жодна держустанова не зможе вимагати від українців документи в паперовому вигляді.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на презентації нових сервісів та цифрових послуг “Diia Summit”.

“2021 рік стане початком входження країни у режим “paper less”, тобто ніяких більше паперів. Це стосується всіх державних органів. Що найважливіше, — жодна державна установа не зможе вимагати від українців жодних довідок, витягів чи інших нескінченних папірців, необхідних для отримання тих чи інших державних послуг”, – сказав президент.

Водночас він підкреслив, що упродовж останнього року Україна стала четвертою країною Європи, яка має цифрові водійські права. Та першою країною у світі, що має цифровий паспорт, за допомогою якого можна подорожувати або відкрити банківський рахунок онлайн.

“Це лише десята частина ввід наших великих планів і лише початок на шляху до цифрової держави, де 100 % послуг буде онлайн, а бюрократія та корупція стануть нетиповим явищем”, – зазначив президент.

Зеленський переконаний, що “цифрова Україна” — це не лише зручно, але це і потужний економічний розвиток, адже за його словами, частка цифрової економіки у світі дуже швидко зростає.

Exit mobile version