Kyiv City News

З ким та за яких умов фракція «Слуга народу» може створити коаліцію

У зв’язку з поступовим скороченням чисельності народних депутатів у фракції “Слуга народу” та з можливою втратою своєї монобільшості в парламенті : заговорили про створення коаліції. 

Таке рішення може відбутися при умові, якщо чисельність народних депутатів фракції «Слуга народу» понизиться до 226 осіб, тоді вона почне розглядати можливу коаліцію з «Голосом». Але такий розвиток подій поки що можливий тільки на теорії.

Про це повідомляють джерела РБК-Україна, йдеться в матеріалі “Невдалі кадри: чому у влади знову заговорили про гучні відставки”.

“Такі сценарії потенційно можливі, якщо у фракції станеться якесь справді велике, системне загострення. Як бачимо, історія з Леросом до цього не привела, хоча, може, її для цього й інспірували”, – розповіло джерело

Приводом для такого конфлікту міг би стати розгляд у Раді будь-якого важливого документа, пов’язаного з ситуацією на Донбасі. Однак, напрацювань щодо виборів в ОРДЛО, амністії або інших чутливих питань поки немає.

Крім того, в уряді можуть відбутися і більш масштабні перестановки. “Слуга народу”, депутатські групи “Довіра” і “За майбутнє” можуть створити коаліцію.

Нагадаємо, нещодавно в ЗМІ заговорили про можливу відставку міністрів.

Exit mobile version