Kyiv City News

З 1 вересня замість “бебі-боксів” породіллі отримуватимуть гроші

З 1 вересня діятиме проєкт монетизації одноразової допомоги “пакунок малюка”. Замість “бебі- боксів” уряд обіцяє виплачувати по 5 тисяч гривень на одного новонародженого.

“Проєктом пропонується запровадити цільову компенсаційну виплату у розмірі 5 тисяч гривень, громадянам, у яких народилася дитина, видати спеціальну картку з особливим режимом використання”, – заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Голова Мінсоцполітики додала, що на час реалізації пілотного проєкту будуть встановлені роздрібні точки, в яких можна буде придбати на ці гроші лише визначені товари. Гроші потрібно використати протягом року.

Фото: msp.gov.ua

Рішення буде доопрацьоване протягом трьох днів спільно із Міністерством юстиції.

Запровадити даний проєкт вирішили після низки скарг про нестачу “бебі-боксів” всім новонародженим. Адже виникла проблема з тендером із закупівлі “пакунків малюка”.

Відтак 30 червня 2020 року Антимонопольним комітетом за результатом розгляду скарг учасників цього тендеру було прийнято рішення відмінити процедуру закупівлі “пакунків малюка”.

Нагадаємо, видачу “бебі- боксів” породіллям у пологових будинках розпочалося з 1 вересня 2018 року. Вартість одного пакета становила близько 3800 гривень. До нього входили предмети першої необхідності для малюків у перші місяці життя.

Exit mobile version