Kyiv City News

З 1 грудня різко зросте тариф на передачу електроенергії споживачам

З 1 грудня тариф «Укренерго» на передачу електроенергії підвищиться майже на третину – був 240,23 грн за МВт-год., а стане 312,76. Підприємці вже скаржаться, що стільки платити не зможуть.

Відповідне рішення про збільшення тарифу ухвалила під час засідання Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), повідомляє Укрінформ.

«Укренерго» поскаржилося, що за 9 місяців 2020 року збиток компанії сягнув майже 28 млрд грн., переважно через спецобов’язки перед населенням та виробниками «зеленої» електроенергії. При цьому «Укренерго» просила збільшити тариф майже утричі – з 240,23 до 640 грн за МВт-год. Але цифру вдалося зменшити – «Вона була зменшена внаслідок того, що ми погодилися з НКРЕКП знайти нетарифні джерела для компенсації «Гарантованому покупцю». Тариф, який пропонується, є мінімально можливим», – відзначив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Але й таке зростання учасники ринку під час засідання назвали непідйомним, прогнозуючи економічні проблеми у підприємств і кризу платежів до «Укренерго».

Exit mobile version