Kyiv City News

YouTube запускає свій «TikTok»

На YouTube з’явиться нова функція Shorts , яка дозволяє публікувати короткі ролики тривалістю 15 секунд.

На відеохостингу YouTube з’явиться нова функція Shorts, яка дозволяє публікувати короткі ролики тривалістю 15 секунд. Shorts запускається в статусі бета-версії в Індії, повідомляється в офіційному блозі YouTube.

Нова функція схожа на популярний китайський застосунок для створення та поширення коротких відео TikTok. В YouTube Shorts є спеціальна камера, яка дозволяє об’єднувати різні окремі кліпи в єдине відео, інструменти для управління швидкістю відтворення, функції таймера і зворотного відліку. Також користувачам буде доступна можливість використання музики з бібліотеки композицій і пісень.

 

Фото: інтерфейс YouTube Shorts (YouTube)

Наразі в Індії заборонено використовувати TikTok, тому сервіс має всі шанси, щоб стати популярним. До того ж США також погрожують заблокувати застосунок. Розробників підозрюють у передачі особистих даних користувачів китайській владі. Через це YouTube мав намір укласти угоду з TikTok. Це б дало можливість застосунку продовжувати працювати в США. Проте TikTok відмовився та  уклав угоду з американським виробником офісного софту Oracle.

Exit mobile version