Kyiv City News

Європарламентарі повідомили про можливість скасування безвізу для деяких українських олігархів і політиків

Через проблеми в боротьбі з корупцією в Україні деяким олігархам і політикам може загрожувати скасування безвізу з Євросоюзом.

Про це йде мова у відкритому листі, адресованому голові фракції «Слуга народу» Давиду Арахамії, яке підписали євродепутати Віола фон Крамон, Міхаель Галер та Раса Юкневичене.

Євродепутати зазначають, що у боротьбі з корупцією український уряд ще в перші дні вселяв надію.

«Сам президент передрікав «Україну своєї мрії», де «вчителі отримують реальну зарплату, а корумповані чиновники – реальні тюремні терміни». Через 17 місяців ми не можемо не помітити, що мрія дає тріщини, і багато хто з цих тріщин саме у вашій партії, пан Арахамія», – йдеться у зверненні.

Також зазначили, що деякі «слуги народу» поширюють кремлівську дезінформацію, нападаючи на Національний банк, НАБУ і Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

«Ті ж члени не цураються дружити з олігархами і «недоторканними» або публічно виступати за розрив зв’язків з ЄС», – пишуть вони.

Також вони розкритикували падіння рівня сприйняття корупції в Україні до позначки 2017 року, згортання реформ, обрання голови САП комісією, члени якої не мають антикорупційного досвіду, репутації та високих моральних якостей та суспільний авторитет. У зверненні йдеться про те, що генпрокурор Ірина Венедіктова блокує звинувачення у справах корумпованих суддів і по справі міністра охорони здоров’я Максима Степанова за нібито отриманий відкат у розпал пандемії, а також у скандальній справі про продаж державних посад, які «припадають пилом на столі прокурора».

Нагадаємо, 17 вересня Рада затвердила членів комісії в конкурсі на посади в САП. Після цього євродепутат і член комітету ЄП у закордонних справах Віола фон Крамон заявила, що безвізовий режим з ЄС і транш в 1,5 млрд євро можуть бути скасовані через спроби української влади поставити «свого» керівника САП.

Exit mobile version