Kyiv City News

Єрмак наголосив, що звинувачувати Росію у всіх нещастях України – погана стратегія

Стратегія команди президента Володимира Зеленського у досягненні миру на Донбасі полягає не у звинуваченні Росії у всіх бідах, а у використані всіх можливих майданчиків для переговорів і зниження напруги, щоб рятувати життя українців і просувати інтереси України.

Про це голова Офісу президента Андрій Єрмак сказав на виступі у Королівському інституті міжнародних справ Chatham House.

“Наша стратегія полягає не в прославленні військових зусиль, не в організації дорослих промов і організації військових парадів. Наша стратегія полягає не втому, щоб виходити в телеефір і звинувачувати росіян у всіх наших нещастях, оскільки це, чесно кажучи, не дуже допомагає рятувати життя українців на передовій”.

Єрмак додав, що сьогодні в Україні йде війна, тому “нам дуже важливо бути і обережними, і врівноваженими, щоб дійсно в реальному житті просувати інтереси України, використовувати всі можливі майданчики для переговорів, знижувати напругу, бо врешті-решт все це робиться для того, щоб рятувати життя наших людей”.

За словами голови ОПУ, до приходу Зеленського до влади всі міжнародні партнери вважали, що для миру існують дві перешкоди – і Росія, і Україна.

А сьогодні, всі переконані, що перешкода одна – це Російська федерація. За словами Єрмака, “саме від Росії сьогодні залежить, коли ця війна припиниться”.

Голова ОПУ наголосив, що зі свого боку Україна зробила все. Він також додав, що Україна готова і надалі “працювати кожного дня, не зупинятися, бо мир для нас вкрай необхідний, бо це першочергове сьогодні є питання”.

Exit mobile version