Kyiv City News

Верховна Рада призначила Шкарлета міністром освіти

17 грудня Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти та науки України. 

Про це повідомляє Рубрика.

До цього він майже пів року був у статусі тимчасового виконувача обов’язків. Адже на початку червня нардепи та освітній комітет не підтримали його кандидатуру. Голосів не було, тому кандидатуру Шкарлета навіть не виносили на голосування в зал Ради. Аби він таки очолив МОН, уряд його призначив в.о. 25 червня 2020 року.

За призначення Шкарлета проголосували 226 нардепів. Це рівно стільки, щоб рішення вважалося ухваленим. Поки він зачитував присягу, йому кричали: “Ганьба”.

До приходу в міністерство Сергій Шкарлет був ректором Чернігівського державного технологічного університету. Його кандидатура як міністра викликала обурення значної частини суспільства та експертного середовища тим, що він ексрегіонал, якому міністр освіти та науки при Вікторі Януковичі Дмитро Табачник особисто вручав нагрудний знак та посвідчення “Заслужений діяч науки і техніки”. Наукова спільнота виступає проти Шкарлета тому, що в його наукових роботах знайшли плагіат, який підтвердило Національне агенство з питань забезпечення якості освіти.

Exit mobile version