Kyiv City News

Венедиктова висловила свою позицію щодо скандального «слуги народу»

Нещодавно Юрій Бутусов головний редактор сайту Цензор.нет розкрив деталі резонансної кримінальної справи, в якій нардеп від “Слуги народу” Олександр Юрченко та його помічник Іван Фіщенко були спіймані НАБУ на хабарі за законопроєкт.

Генпрокурор Ірина Венедиктова у вівторок, 15 вересня, виступила у Верховній Раді, де прокоментувала скандал зі “слугою народу” Олександром Юрченком.

“Вчора я отримала від керівництва НАБУ сам лист з проханням підписати підозру без матеріалів виробництва … Лист і чернетку. Все. Я підкреслюю, ми готові … – прокурори САП, я особисто – вивчити матеріали кримінального провадження, розробити їх, якщо необхідно – дати вказівки і, якщо буде достатньо підстав, повідомити про підозру. Я це зроблю і повідомлю “, – сказала Венедиктова.

Вона підкреслила, що покривати нікого не має наміру.

“Але маніпулювати і продавлювати і обговорювати з вами кримінальні справи, про які пишуть ЗМІ – це неправильно і так не може бути”, – зазначила Венедиктова

“У цій державі йде кілька справ по багатьом народним обранцям. І результати ми побачимо – ми або прийдемо до процесуальними рішеннями або не прийдемо”, – сказала генпрокурор, не навівши подробиць.

Нагадаємо, народний депутат від «Слуги народу» Олександр Юрченко написав заяву на вихід із фракції у зв’язку з тим, що його помічника підозрюють в отриманні хабаря.

Exit mobile version