Kyiv City News

В Уряді пропонують позбавляти спадщини деякі категорії українців

Міністерство соціальної політики ініціювало заборону на приймання спадщини спадкоємцями до відшкодування витрат, здійснених закладом догляду.

Чиновники пропонують позбавляти права на спадкування осіб, які ухиляються від догляду за спадкодавцем, який через похилий вік, тяжку хворобу потребував стороннього догляду і отримував догляд в державних або комунальних закладах за бюджетні кошти, до дня відшкодування витрат на утримання, догляд, лікування та поховання (в разі його організації та забезпечення закладом) спадкодавця, пишуть Українські новини.

У Міністерстві також хочуть внести зміни до Цивільного кодексу, надавши закладу по догляду бути стороною договору довічного утримання та догляду. Вартість матеріального забезпечення за договором довічного утримання та догляду планують встановити на рівні не нижче вартості соціальної послуги по догляду вдома і посилити вимоги щодо захисту майнових прав недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена.

Зараз законопроєкт представлений до громадського обговорення.

Раніше в Україні змінився порядок оподаткування при отриманні спадщини. У НАЗК відзначили, що декларацію можна не подавати, коли з’явилися доходи у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку, або з яких вже було сплачено податок.

Exit mobile version