Kyiv City News

В Україні запрацює ще один міжнародний аеропорт

Україна і Словаччина підписали угоду про роботу аеропорту «Ужгород», який відтепер зможе стати повноцінними повітряними воротами в Європу.

Як повідомляє телеграм канал президента України Володимира Зеленського, відповідну угоду було підписано зі словацькою стороною 24 вересня. Це означає, що Україна отримає ще одні повітряні ворота в Європу, а Закарпаття стане ближче до інших регіонів нашої країни.

Нагадаємо, аеропорт «Ужгород» для обслуговування літаків змушений використовувати повітряний простір Словаччини. У серпні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що погодив з прем’єр-міністром Словаччини відновлення роботи аеропорту «Ужгород».

15 липня питання відновлення функціонування Міжнародного аеропорту «Ужгород» обговорили міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і міністр закордонних справ і європейських питань Словаччини Іван Корчок. Україна очікує від Словаччини завершення процедур для угоди про аеропорт «Ужгород».

Як повідомлялося, словацька логістична компанія Vedecko-vyskumna, A.C. може взяти в концесію аеропорт Ужгорода. Прихід європейського інвестора допоможе оперативно відновити повноцінну роботу аеропорту.

15 березня 2019 року аеропорт Ужгорода відновив обслуговування регулярних рейсів вперше з літа 2016 року. Аеропорт прийняв рейс авіакомпанії «Мотор Січ».

Втім, вже 17 травня 2019 «Мотор Січ» припинила авіасполучення за маршрутом «Київ-Ужгород» через нерентабельність перевезень в напрямку Закарпаття.

Exit mobile version