Kyiv City News

В Україні оголосили набір до кіберполіції

Українська кіберполіція переходить на новий рівень і запрошує всіх сміливих і креативних фахівців поповнити їх ряди.

Про це в п’ятницю, 25 вересня, заявив глава МВС Арсен Аваков, передає пресслужба відомства.

За словами міністра, сьогодні до рядів кіберполіції запрошуються «сміливі, яскраві, мотивовані і креативні фахівці, які готові боротися і захищати Україну».
Аваков зазначив, що за останні п’ять років кількість кіберзлочинів збільшилася в 2,5 рази, а кіберпростір стало п’ятою сферою ведення бойових дій.

«На жаль, Україна опинилася на передовій цієї нової війни. Агресія з боку Російської Федерації відбувається не тільки у вигляді військових дій, інформаційних компаній і економічних диверсій, а й у вигляді жорсткої кібервійни», – заявив він.

Як повідомив глава МВС, для ефективної протидії кіберзлочинності планується створити інтеграційний майданчик, який забезпечить максимальну синергію української екосистеми безпечного кіберпростору.

«Крім того, кіберполіція переходить на новий рівень – її діяльність, крім безпосередньої боротьби з кіберзлочинністю, буде спрямована на: виявлення і прогнозування можливих кіберзагроз, в тому числі з використанням штучного інтелекту; надання партнерам інформаційно-консультативної підтримки; вироблення в міжнародній кооперації механізму протидії існуючим та потенційним загрозам, в тому числі глобальним», – підкреслив глава МВС.

Exit mobile version