Kyiv City News

В Раді зареєстрували законопроєкт про відновлення роботи НАЗК

У Верховній Раді України зареєстрували проєкт закону №4470 про внесення змін до закону “Про запобігання корупції” щодо відновлення інституційного механізму запобігання корупції.

Відповідний проєкт розмістили на сайті Ради.

“Пропонується відновити повноваження Національного агентства з питань запобігання корупції, у тому числі щодо суддів та суддів Конституційного суду, з встановленням окремих особливостей щодо порядку реалізації Національним агентством повноважень стосовно них, що спрямовані на забезпечення неухильного дотримання гарантій їхньої незалежності”.

Відзначається, що такий підхід враховуватиме скандальне рішення КС від 27 жовтня та дозволить зберегти ефективність та пропорційність інституційного механізму запобігання корупції.

Метою цього законопроєкту є забезпечення належного функціонування НАЗК.

Також передбачається, що буде відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відзначається, що у разі прийняття реалізація закону не потребуватиме додаткових витрат з бюджету.

Прогнозується, що прийняття закону сприятиме зниженню рівня корупції в Україні; відновить належну діяльність НАЗК; сприятиме виконанню міжнародних зобов’язань України у сфері запобігання та протидії корупції, подальшому втіленню європейських та євроатлантичних прагнень України, зміцненню авторитету України на міжнародній арені тощо.

Exit mobile version