Kyiv City News

В Ізраїлі у 13 осіб паралізувало обличчя після введення вакцини Pfizer

В Ізраїлі після щеплення вакциною від COVID-19 виробництва компанії Pfizer у 13 людей стався легкий параліч обличчя в якості побічного ефекту.

Про це повідомляє Jerusalem Post з посиланням на Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю.

У одного з пацієнтів параліч тривав мінімум 28 годин. Однак, крім цього і невеликого болю на місці уколу більше ніяких проявів побічних ефектів у нього не було.

«Принаймні 28 годин я ходив з ним (паралічем обличчя — ред). Я не можу сказати, що згодом це повністю зникло, але в мене не було іншого болю, крім незначного болю в місці, де була ін’єкція», — розповів він.

Щодо приймання другої дози чоловік іще не визначився. Але додав, що «це щось рідкісне, і я не хочу, щоб люди уникали вакцинації — це важливо».

«Ніхто не знає, пов’язано це з вакциною чи ні. Ось чому я б утрималася від надання другої дози тому, хто страждав на параліч після першої дози», — сказала професорка Галя Рахав, директорка інфекційного відділення Медичного центру “Шеба”.

При цьому Міністерство охорони здоров’я країни не вважає це протипоказанням для введення другої дози вакцини.

Станом на сьогодні, першу дозу вакцини в Ізраїлі отримали вже близько двох мільйонів людей. Країна перебуває у топ-5 країн за кількістю вакцинацій.

Exit mobile version