Kyiv City News

Український фільм завоював нагороду на кінофестивалі в Монреалі

Відомий український трилер “Спадок брехні” став лауреатом престижного кінофестивалю в Монреалі. У Великій Британії, США, Італії та Канаді оцінили вітчизняні стрічки. Тож вересень приніс чимало здобутків українському кінематографу.

Про це в інстаграмі повідомили творці кінострічки. За їхніми словами, фільм розглянули експерти Монреальського міжнародного кінофестивалю. Стрічка “Спадок брехні” здобула нагороду в номінації “Найкращий бойовик / трилер”.

Наразі це 20-а відзнака, яку здобув україно-британський фільм. До цього “Спадок брехні” вже ставав лауреатом кінофестивалів США, Великої Британії, Німеччини та Канади.

Екранізував видовищний екшн талановитий режисер Адріан Бол. Фільм “Спадок брехні” розповідає про колишнього агента МІ-6, який зі своєю донькою переїжджає з міста в місто, втікаючи від минулого. Та і ці буремні будні Мартіна Бакстера перериває телефонний дзвінок з України: журналістка Саша Степаненко отримала засекречені дані, які вказують на причетність міжнародних спецслужб до жорстоких злочинів. Розшифрувати документи може тільки агент, тому Мартін береться за справу.

Фільм вийшов в український прокат 6 серпня та підкорив глядачів кадрами бійок і спецефектами. Викликало цікавість й те, що 90% сцен “Спадку брехні” знімали в Києві, а головну роль у стрічці виконав голлівудський актор Скотт Едкінс.

 

Exit mobile version