Kyiv City News

Українські науковці представили Зеленському вітчизняну вакцину проти COVID-19

Вітчизняні розробники, вчені на нараді представили главі держави Володимиру Зеленському результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата в вакцини проти інфекції COVID-19.

“Ці дослідження тривали шість місяців і включають наявність нейтралізації вірусу COVID-19 в культурі інфікованих клітин людини. Цей кандидат оригінальної української вакцини створюється на основі унікального підходу”, — повідомляє прес-служба Офісу президента.

На нараді також обговорили забезпечення проходження клінічних фаз, логістику майбутньої співпраці всіх причетних до виготовлення вакцини відомств і її використання в разі успішного проходження всіх фаз.

“Майбутній препарат допоможе боротися і з новими видами коронавірусних інфекцій, які постійно мутують”, — наводить прес-служба слова одного з розробників, міжнародного експерта в галузі охорони здоров’я та епідеміології, доктора медичних наук Михайла Фаворова.

За його словами, дуже позитивним фактом є те, що до сих пір в Україні не було стрибка летальності в порівнянні з ростом кількості хворих.

Зеленський заявив про розробку як історично важливу подію.

«Мова йде і про високі шанси розробки нашої унікальної оригінальної української вакцини проти COVID-19, і про перший крок до того, щоб відновити виготовлення вакцин в Україні. Держава буде підтримувати вироблення цієї вакцини. Результати, які ви представили, вже показують позитивну тенденцію», — сказав він.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пообіцяв всіляко сприяти подальшим крокам у проходженні всіх наступних фаз.

«Про деталі і подальші кроки в проходженні фаз дослідження вакцини буде повідомлятися відповідно до можливостей розкриття інформації», — додали в повідомленні.

Exit mobile version