Kyiv City News

Українська мова стала популярнішою в Google по вітальних запитах – дослідження Moonzori

Починаючи з 2019 року в українському сегменті мережі Інтерент почали домінувати україномовні запити на поздоровлення з днем народження, пише телеканал ПРЯМИЙ.

Про це свідчать дані дослідження сайту привітань Moonzori на основі даних Google Trends періодом з червня 2015 по червень 2021 року.

Для дослідження було відібрано один інформаційний високочастотний запит двома мовами, по якому люди найчастіше шукають в Google слова привітання. Ним є запит: “Привітання з Днем народження”, а також “Поздравления с Днем рождения”.

Аналізуючи отримані дані двох ключових фраз по роках, починаючи з середини 2015-го, завершуючи серединою 2021 роком, на графіках видно, що на території України до 2018 року домінував запит російською мовою (червоний графік). Проте ситуація у 2018 почала змінюватися. В деяких тижнях місяця запити “Привітання з Днем народження” почали з невеликим відривом домінувати над аналогічним запитом російською мовою.

У 2019 році шкала співвідношення саме українських запитів почала лідирувати. А 2020 рік став домінантним, серед українських пошукових запитів. Станом на перше півріччя 2021 року ситуація продовжує змінюватися на користь пошуку українською мовою за вище зазначеними словосполученнями.

Змінилась тенденція запитів і у регіональнму розрізі:

Чим світліше червоне забарвлення, тим більше в цьому регіоні домінує україномовний запит.

У світі після України, найбільше шукають привітання українською мовою у таких країнах: Чехія, Польща, Португалія, Італія, Іспанія, Німеччина, Росія, Франція, Канада, Велика Британія і США.

Moonzori це платформа привітань з Днем народження і різними святами, де можна знайти вітання з нагоди різних святкових подій.

Exit mobile version