Kyiv City News

Україна повернула у міжнародний порядок денний “питання Криму”, – Зеленський

Україні вдалося повернути питання тимчасово окупованого Криму і його звільнення на порядок денний міжнародної спільноти.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пленарної сесії «Стратегічні пріоритети зовнішньої політики України» з дипломатами і послами. Трансляцію вела пресслужба ОПУ.

«Важлива подальша робота над звільненням українського півострова Крим. Можу із задоволенням відзначити, що сьогодні це питання повернуто в міжнародний порядок денний. «Кримська платформа», – це наша ініціатива щодо консолідації міжнародних зусиль для деокупації Криму – набуває все більшого розголосу. Цю ініціативу вже підтримали наші партнери в Європі і Північній Америці і я закликаю вас більш активно працювати над залученням в неї країн інших регіонів», – сказав він.

Зеленський нагадав, що в цьому році Генеральна Асамблея ООН в черговий раз ухвалила дві дуже важливі «кримські» резолюції – проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим і ситуація з правами людини в АР Крим.

«Важливо, щоб про їхній зміст знали всі наші міжнародні партнери. Це основне завдання для нашого постійного представника при ООН, він це вже, до речі, блискуче робить», – додав президент.

Він зазначив, що інші дипломати також повинні інформувати про зміст ініційованих Україною документів в столицях інших країн.

Exit mobile version