Kyiv City News

Україна піднялася на чотири позиції в міжнародному рейтингу кібербезпеки

В рейтингу “Національний Індекс кібербезпеки 2020” (National Cybersecurity Index 2020), складеному естонською Академією електронного управління (e-Governance Academy), Україна піднялася на 4 позиції в порівнянні з минулим роком і посіла 25-е місце.

Про це передає пресслужба Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України на своєму сайті.

Зазначається, що під час розробки нової редакції “Національного індексу кібербезпеки” було проаналізовано стан кібербезпеки 160 країн.

Аналіз здійснювався за такими напрямами: законодавство у сфері кібербезпеки; аналіз кіберінцидентів; освіта у сфері кібербезпеки; забезпечення захисту цифрових та основних послуг; електронна ідентифікація та довірчі послуги; Захист персональних даних; заходи щодо реагування на кібератаки та кіберінциденти; боротьба з кіберзлочинністю.

Прес-служба зазначила, що поліпшення позиції України в “Національному індексі кібербезпеки” стало можливим завдяки прийняттю протягом останнього року низки законодавчих актів у галузі кібербезпеки та кіберзахисту.

Згідно з представленим рейтингом на сайті Академії електронного управління, перше місце посіла Греція, друге – Чехія, а третє – Естонія.

У десятку країн з найвищим індексом кібербезпеки увійшли також Литва, Іспанія, Бельгія, Фінляндія, Словаччина, Хорватія і Франція.

Exit mobile version