Kyiv City News

У полі зору спецслужб: чи надійно користуватися додатком Viber

Щоденно додатком Viber користується величезна кількість українців, тому у багатьох користувачів виникає питання – а чи в безпеці їхні дані? 

Безпека персональних даних – важлива умова комфортного спілкування. Слід розібратися, як це працює у Viber і чи зможуть спецслужби отримати доступ до переписки користувача.

У Viber всі повідомлення шифруються на стороні клієнта, тобто у месенджері використовується так звана технологія “наскрізного шифрування”. Це означає, що є публічні та секретні ключі, перший переходить співрозмовнику для розшифрування, другий залишається у вас, і коли співрозмовник відправляє вам повідомлення, воно розшифровується на вашому пристрої вашим ключем, який не переслався співрозмовнику.

Таким чином повідомлення надійно зашифровані, і розшифрувати їх без ключа навіть у випадку, якщо вони попадуть у руки зловмисникам чи спецслужбам не вийде. Так само у Viber шифруються всі дані, у тому числі відеоповідомлення, голосові повідомлення та дзвінки.

Тож не варто хвилюватися, адже ваші дані не потраплять у руки спецслужбам. Всю інформацію, яку ви пересилаєте співрозмовнику, надійно зашифровано. Ніхто з сторонніх не зможе отримати до них доступ, адже ні в кого крім вас, немає ключів шифрування.

Exit mobile version