Kyiv City News

У Києві під КСУ зібралася акція протесту: в хід пішли фаєри та шини (фото, відео)

Протестувальники вимагають від суддів пояснити ухвалення скандального рішення про декларування.

Під будівлею Конституційного суду, розташованого у Києві на вулиці Жулянська, кілька сотень людей протестують через рішення суду про скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування. Протест має назву «Відправимо суддів-зрадників КСУ до Ростова», його організатори – «Центр протидії корупції», «Фундація ДЕЮРЕ», «Рух опору капітуляції» та «Євромайдан». Про це у п’ятницю, 30 жовтня, повідомило «Громадське».

Як зазначає «Суспільне», акція протесту розпочалася о 9:00. Будівлю суду охороняють поліцейські, вони не пускають протестувальників на його територію. Мітингувальники закликають представників КСУ вийти до них та пояснити рішення суду.

Вони скандують «Поясни!», «Відкривай!» та «Аваков чорт!». Деякі із протестувальників запалили фаєри та кидають димові шашки на територію суду.

Мітингувальники стоять із прапорами і плакатами, деякі принесли валізи та символічний квиток до Ростова, передає «Укрінформ».

Як пише «Українська правда», група людей на чолі з колишнім народним депутатом Володимиром Парасюком закинула через паркан шини. Видання зазначає, що акція відбувається без сутичок.

Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний суд скасував кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Exit mobile version