Kyiv City News

У Франції за одну добу – два теракти, є загиблі (відео)

Сьогодні, 29 жовтня у Франції скоєно два терористичні акти. Озброєні ножами чоловіки напали в різних містах на людей, є жертви і постраждалі.

Перший напад було скоєно в Ніцці близько дев’ятої ранку. У базиліку Нотр-Дам увірвався озброєний ножем злочинець і вбив двох людей – за даними зарубіжних засобів масової інформації, він обезголовив чоловіка, якому було сімдесят років, і перерізав горло жінці. Ще одну людину він позбавив життя, коли той намагався сховатися в кафе неподалік. Деякі ЗМІ пишуть також про те, що є постраждалі. Поліцейські затримали нападника, він поранений і зараз перебуває в лікарні.

За словами мера Ніцци Крістіана Естрозі, напав на людей радикальний мусульманин, який під час затримання вигукував “Аллах акбар” навіть тоді, коли лікарі надавали йому невідкладну допомогу. Естрозі назвав подію ісламським фашизмом і підкреслив, що викорінювати його треба за всяку ціну по всій країні.

За словами мера міста, з міркувань безпеки, він вирішив закрити в Ніцці всі християнські церкви та інші культові споруди. Естрозі також повідомив, що обговорив те, що сталося, з главою французької держави Еммануелем Макрона. Президент найближчим часом має приїхати до Ніцци.

А близько одинадцятої години в Авіньйоні ще один зловмисник, теж озброєний ножем, спробував напасти на співробітників правоохоронних органів і перехожих. Він теж вигукував “Аллах акбар”. Нападника, за даними Daily Star, правоохоронці застрелили.

Exit mobile version