Kyiv City News

Суд зобов’язав ПриватБанк виплатити братам Суркісам $350 млн

Днем, 2 вересня, Печерський районний суд Києва задовольнив позов офшорних компаній братів Суркісів до державного Приватбанку про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов’язання банку обслуговувати їх депозити. Заборгованість по ним оцінюють в $ 350 млн.

Про це повідомив юридичний радник банку Андрій Пожидаєв. Він також зазначив, що банк не планує виплачувати ці гроші, однак позивачі можуть стягнути їх шляхом звернення до Національного банку.

У Мінфіні заявили, що вони не згодні з рішенням і будуть продовжувати захищати інтереси держави і банку. Тому підготують апеляційну скаргу на рішення суду.

НБУ зазначив, що продовжить захищати законність рішень про націоналізацію Приватбанку і докладе всіх зусиль для того, щоб зберегти фінансову стабільність і не допустити втрати коштів платників податків. “Ми вважаємо, що рішення про конвертацію коштів в 2016 році (bail-in) було справедливим і адекватним, враховуючи витрачені державою кошти для порятунку Приватбанку і фінансової системи”, – йдеться в заяві.

Нагадаємо, представники Приватбанку в американському суді, заявили, що його колишні власники відмили в США майже 800 млн доларів.

Exit mobile version