Kyiv City News

Суд заблокував заборону Трампа на скачування TikTok в США

Окружний суд США у Вашингтоні тимчасово заблокував указ президента Дональда Трампа про заборону на завантаження китайського додатку TikTok. 

Про це повідомляє британська телерадіокомпанія BBC.

Суд прийняв рішення за чотири години до набуття чинності заборони.

Додаток для обміну відео було видалено з магазинів Apple App Store і Android в Google Play.

Користувачі з США, які вже мали додаток, могли й надалі ним користуватися, тільки не мали змоги оновити програмне забезпечення, та по-новому завантажити додаток.

У TikTok привітали таке рішення суду.

“Ми раді, що суд погодився з нашими юридичними аргументами і виніс рішення, що перешкоджає забороні на додаток TikTok”, – йдеться в заяві.

У компанії раніше заявили, що видалити програму з магазинів iOS і Android порушило б першу і п’яту поправки до конституції США. Зокрема, заборона користувачам приєднуватися до додатка зазіхає на їхню свободу слова.

Юристи уряду США, в свою чергу, назвали батьківську версію програми “рупором” комуністичної партії Китаю.

Нагадаємо, у серпні президент США Дональд Трамп видав указ, згідно з яким компанія ByteDance повинна протягом 90 днів продати всі активи на території США, пов’язані з TikTok. Раніше він розпорядився заблокувати китайські додатки TikTok і WeChat на території своєї країни.

TikTok подала до суду, аби оскаржити заборону, введену президентом Трампом.

У вересні стало відомо, що китайська приватна холдингова компанія ByteDance вибрала Oracle Corp. в якості партнера, щоб спробувати врятувати американський бізнес TikTok.

Влада США вирішила заборонити завантажувати розроблені в Китаї застосунки TikTok і WeChat, починаючи з неділі, 20 вересня.

 

Exit mobile version