Kyiv City News

Степанов припустив, що січневий локдаун в Україні можуть перенести

Якщо жорсткий карантин не введуть, як планували, у січні, то його екстренно запровадять у лютому. Це відбудеться за умови великого зростання кількості хворих на коронавірус.

Якщо уряд не оголосить локдаун в січні, то доведеться терміново робити його в лютому. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в етері одного з українських телеканалів.

Проте Степанов зауважив, що та форма карантину, який пропонує Кабмін, не є жорстким локдауном як у ЄС. Міністр додав, що у Франції людина не могла вийти з дому, не заповнивши форму. В деяких країнах була комендантська година. За словами міністра, ось це справжній локдаун.

Чому локдаун буде у січні, а не у грудні

Степанов пояснив, що жорсткий карантин введуть з 8 січня, тому що грудень важливий для економіки, зокрема, для торгівлі.

“Для багатьох людей грудень передноворічний — це досить важливий період року, коли у них іде найбільше торгівля” , – наголосив очільник МОЗ.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про посилення карантину в Україні з 8 січня до 24 січня (включно) 2021 року

Exit mobile version