Kyiv City News

Стало відомо про що домовилися Лукашенко і Путін у Сочі

14 вересня у Сочі відбулася зустріч поки ще чинного білоруського президента Олександра Лукашенка і президента РФ Володимира Путіна. Лідери країн обговорили низку важливих питань.

Переговори у Сочі відбувалися у форматі тет-а-тет в резиденції Путіна “Бочаров потік”. Про це повідомила пресслужба Лукашенка.

У Кремлі заявили, що ні підписання документів, ні спільної пресконференції за підсумками переговорів не заплановано. Зустріч лідерів двох країн тривала більше 4 годин.

“Глави держав обговорили широкий спектр питань двосторонніх відносин, ситуацію в регіоні, спільне реагування на виклики, що виникають”, – йдеться в повідомленні.

Про що домовилися політики

– Побоювань, що кредит у 1,5 мільярдів доларів не повернеться, немає. Він надається не Лукашенко, а Білорусії як братській країні.

– Обидва президенти домовилися доручити підготувати відновлення транспортного сполучення.

– Лукашенко підтвердив намір запустити зміни до Конституції. Путін підтримав проведення конституційної реформи.

– Путін звернув увагу, що всі російські військові після завершення навчань в Білорусії будуть повернуті до місць дислокації.

– Обговорювали питання постачання нафти й газу, підсумок обговорення конструктивний.

В свою ж чергу лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська розкритикувала Володимира Путіна через те, що той зустрічається з Лукашенком.

Вона наголосила, що усі домовленості з Лукашенком в Сочі не матимуть жодної законної сили, оскільки той нелегітимний президент. За її словами, всі договори підписані з ним будуть переглянуті новою владою.

Exit mobile version