Kyiv City News

Справа Шеремета: суд залишив Антоненка під вартою

7 грудня Київський апеляційний суд розглянув апеляцію щодо тримання під вартою підозрюваного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка. Йому відмовили у зміні запобіжного заходу і залишили за ґратами.

Апеляційний суд розглядав скаргу захисту Антоненка на продовження йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на два місяці до 19 грудня. Про це повідомляє 24 канал.

В результаті суд залишив без задоволення скаргу захисту та залишив Антоненка під вартою.

Тим часом під будівлею суду триває акція протесту на підтримку Андрія Антоненка. Будівля суду і зал засідань упродовж усього дня взяті під посилену охорону правоохоронців.

Антоненко – поет, музикант і ветеран війни на Донбасі, він заперечує свою причетність до цього злочину. Те ж саме заявляють волонтерка і лікар Юлія Кузьменко, а також бойовий медик Яна Дугарь. Їх захист і вони самі спростовують звинувачення слідства у справі, називають це політичними переслідуваннями та наполягають на власній невинуватості.

Справа про вбивство Шеремета викликала неабиякий резонанс. Велика кількість українців не вірять, що злочин могли вчинити Антоненко, Кузьменко і Дугарь.

Exit mobile version