Kyiv City News

СБУ викрила посадовців ДАБІ на масштабній незаконній видачі дозвільних документів (відео)

Масштабну незаконну видачу дозвільних документів забудовникам посадовцями ДАБІ викрила СБУ. До складу організованої групи входили колишні й нинішні її працівники та чиновники інших органів державної влади.

Державна архітектурно-будівельна інспекція незаконно надавала будівельним компаніям дозвільні документи та сертифікати готовності введення об’єктів у експлуатацію.

З’ясувалося, що до складу організованої групи входили як колишні, так і нинішні чиновники ДАБІ, посадовці інших органів державної влади.

Фігуранти справи для здійснення оборудки використовували підконтрольні «консалтингові» комерційні структури.

Вони були посередниками між будівельними комерційними структурами та посадовцями ДАБІ при їх «переговорах» стосовно отримання згаданих дозвільних документів і сертифікатів.

Як зазначає СБУ, роль комерційних структур полягала у наданні «позитивного» рішення щодо видачі документації.

Задокументовано, що «посадовці ДАБІ з порушенням вимог чинного законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил видавали дозволи про початок будівельних робіт, сертифікати готовності вводу об’єкта в експлуатацію».

Профільні експерти зробили висновок, що протиправні дії чиновників несли потенційну загрозу для життя і здоров’я людей.

У рамках кримінального провадження провели більше 50-ти обшуків у адміністративних приміщеннях держустанов, офісах підконтрольних комерційних структур, за місцем проживання фігурантів і в транспортних засобах.

Вилучену документацію приєднають до доказової бази. Продовжуються слідчі дії за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ.

Загалом операцію із викриття оборудки проводили співробітники ГУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю і Головного слідчого управління СБУ.

 

Exit mobile version