Kyiv City News

Самопроголошений президент: у Мінську відбулася інавгурація Лукашенка

Сьогодні, 23 вересня, у Мінську відбулася інавгурація Олександра Лукашенка, фактично він офіційно вступив на посаду президента.

Про це Координаційна рада написала в Instagram.

У повідомленні вказано, що Латушко та Координаційна рада «вкрай обурені самоінавгурацією Лукашенка».

Наголошують: вона відбулася в таємниці та секретності, у вузькому колі «спішно звезених чиновників, що більше нагадувало сходку для коронації злодія в законі».

Латушко назвав Лукашенка «головою ОМОНу, який б’є людей на вулицях» та закликав білорусів вийти на безстрокову акцію протесту.

На церемонію інавгурації запросили кілька сотень людей. Серед них — вищі посадовці, депутати Палати представників і члени Ради Республіки, керівники державних органів і організацій, місцевих виконавчих і розпорядчих органів, республіканських ЗМІ, діячів науки, культури та спорту.

Поклавши праву руку на Конституцію, Лукашенко склав присягу білоруською мовою. Потім він підписав акт про прийняття присяги, після чого голова Центральної комісії Білорусі з виборів і проведення республіканських референдумів Лідія Єрмошина вручила йому посвідчення президента Білорусі.

Нагадаємо, Координаційну раду створили 18 серпня. Мета ради — мирна передача влади від поки ще чинного президента Олександра Лукашенка до Світлани Тіхановської (яку опозиція вважає справжньою переможницею виборів). Туди ввійшли понад три десятки людей, зокрема, довірена особа Тіхановської Ольга Ковалькова, Нобелівська лауреатка з літератури Світлана Алексієвич, глава правозахисного центру «Вясна» Алесь Беляцький, ексміністр культури Білорусі Павло Латушко, економісти, письменники, юристи тощо.

Exit mobile version