Kyiv City News

Росія розгорнула масштабні військові навчання біля українського кордону

Сьогодні, 21 вересня, біля українських кордонів, Росія розпочала найбільші за 2020 рік стратегічні командно-штабні навчання – “Кавказ-2020”.

Про це повідомила пресслужба міністерства оборони Росії.

Основні епізоди маневрів, що триватимуть з 21 по 26 вересня, пройдуть на полігонах Південного військового округу, в акваторії Чорного і Каспійського морів.

Крім того, “окремі розіграші практичних дій” проведуть на полігонах Вірменії, а також на території Абхазії та Південної Осетії

У практичних діях військ на полігонах будуть задіяні до 250 танків, до 450 бойових машин піхоти і бронетранспортерів, до 200 артилерійських систем і реактивних систем залпового вогню.

Загалом до навчань планується залучити близько 80 тисяч осіб – в тому числі з’єднання і частини бойового, тилового і технічного забезпечення, а також з’єднання протиповітряної оборони, Військово-морського флоту, Росгвардіі і МНС, повідомили в міноборони РФ.

У маневрах також беруть участь з’єднання повітряно-десантних військ. У міноборони РФ планують задіяти понад 3,5 тисяч військовослужбовців і близько 1 тисяч одиниць військової і спеціальної техніки цього роду військ.

 

Exit mobile version