Kyiv City News

Рада схвалила президентський законопроєкт про “інвестиційних нянь”

Верховна Рада України підтримала у другому (повторному) читанні та в цілому президентський проєкт закону №3760 про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями. 

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення законопроєкту №3760 в першому читанні проголосували 244 народних депутата при необхідних 226.

Як повідомила заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів, доповідаючи щодо законопроєкту, його мета – стимулювати створення робочих місць та приток інвестицій в економіку України.

“Законопроєкт передбачає можливість надання пакету стимулів як українським, так і іноземним інвесторам зі значними інвестиціями у переробні галузі, проєкти яких стимулюють зростання доданої вартості української економіки та створюють понад 150 робочих місць”, – зазначила вона.

За словами Ковалів, серед пропонованих законопроєктом стимулів від держави – співфінансування інфраструктури проєктів (будівництво доріг та реконструкція доріг коштом держбюджету, приєднання до електромереж), податкові пільги, надання права користування земельною ділянкою в оренду за спеціальними умовами оплати й т. ін.

Exit mobile version