Kyiv City News

Податкова політика в Україні ведеться на два фронти- МВФ

У Міжнародному валютному фонді вважають, що Україна веде податкову політику на два фронти: займається оновленням податкової системи та одночасно ставить під сумнів її чинні положення.

Про це йдеться у звіті МВФ від 23 листопада за висновками Департаменту з фіскальних питань МВФ, який здійснив віддалену місію.

“Податкова політика в Україні ведеться одразу на два фронти. З одного боку, за ці роки була проведена значна робота щодо поступового вдосконалення та оновлення податкової системи, а з другого – під сумнів ставляться основні положення чинної системи”, – йдеться у звіті.

В МВФ відзначили значні зусилля України у напрямку модернізації міжнародних аспектів податку на прибуток та стандартів ОЕСР. Однак Україну застерегли від небезпеки скасування податку на прибуток через бажання окремих осіб ввести податок на виведений капітал (ПнВК).

“Ця система не буде оподатковувати прибуток, коли він накопичується в корпорації, відклавши сплату податку до моменту, коли корпорація розподіляє дивіденди акціонеру”, – зазначили у Фонді.

Зазначимо, що податок на прибуток оподатковує операційний прибуток, отриманий після вирахування всіх витрат на зарплатню, нарахування на неї, витрати на закупівлі матеріалів. Водночас податком на виведений капітал оподатковуються лише дивіденди, отримані бенефіціарами після зазначених операцій, та аналогічні операції.

Exit mobile version