Kyiv City News

Оплата помахом руки: Amazon запускає альтернативу карткам та готівці

Компанія Amazon презентувала нову технологію безконтактної ідентифікації за допомогою сканування долоні.

Amazon One можна буде використовувати як альтернативний спосіб оплати в магазинах, замість карток лояльності, а також замість перепусток до офісу, стадіону, концертної зали тощо.

Для того, щоб почати користуватися системою, потрібно зареєструватися, вставивши банківську картку та дозволити відсканувати долоню. Програма зв’яже картку з відбитком долоні. Для цього не потрібно мати обліковий запис Amazon. За бажанням, користувач може відсканувати обидві долоні.

Після цього розплачуватися за покупки можна фактично помахом руки – ідентифікація користувача відбуватиметься протягом секунди.

Amazon One вже зараз встановили на входах до двох магазинів Amazon Go в американському Сіетлі, де розташовано головний офіс корпорації. Традиційні методи оплати працюватимуть паралельно.

В Amazon зазначають, що створили таку технологію для того, щоб заощадити час споживачів. Запевняють, що обраний спосіб розпізнавання безпечніший, ніж деякі біометричні альтернативи, бо за відбитком долоні нібито не можна ідентифікувати особу. Також ідентифікація відбувається лише за бажанням користувача, який підтверджує свою згоду, підносячи руку над пристроєм.

У компанії також запевняють, що пристрій Amazon One має кілька ступенів захисту і не зберігає відбитки долонь. Зображення шифруються та зберігаються у захищеному хмарному сховищі. Користувач у будь-який момент може видалити свої дані, як на порталі one.amazon.com, так і за допомогою самого пристрою Amazon One.

Раніше Amazon запустила у супермаркетах «розумні кошики», які відстежують товари, які кладуть у них покупці.

Exit mobile version