Kyiv City News

Обміняти валюту тепер можна в терміналах самообслуговування

Національний банк змінив в Україні правила продажу і купівлі валюти.

Про це йдеться на сайті регулятора, вони почали діяти з 17 січня 2021 року і є частиною лібералізації валютного ринку в Україні.

Нові правила продажу валюти в Україні

– Банки і фінустанови матимуть право купувати валюту у населення за безготівкові гривні за допомогою терміналів самообслуговування. Після продажу гроші будуть зараховані на особисті поточні рахунки фізичних осіб.

-Фізичні особи зможуть отримати або відправляти валюту з-за кордону, користуючись цифровим паспортом в додатку «Дія». Йдеться про інформацію з ID-карти або біометричного закордонного паспорта.

-Регулятор також скасував заборону на операції фізосіб з придбання та продажу іноземної валюти за гривні на умовах «форвард», тобто контракт на продаж у майбутньому.

-Ба більше, Нацбанк дозволив і юрособам проводити операції з продажу іноземної валюти на умовах «форвард».

-Центральний банк також зняв заборону на здійснення банками операції на умовах «своп» з фізичними особами-резидентами, якщо перша частина такої операції передбачає продаж клієнту іноземної валюти або банківських металів.

Нагадаємо, раніше в Україні почали працювати нові віртуальні валютні карти, а великі компанії отримали можливість мати дорожні в доларах й євро та дозволили робити великі покупки за кордоном (до 150 тис. грн в еквіваленті). Ба більше, за новими правилами торгувати валютою дозволили поштовим відділенням, кредитним спілкам і ломбардам.

Exit mobile version