Kyiv City News

Новий очільник «Укрзалізниці» прокоментував подальшу співпрацю з Deutsche Bahn

Новий голова правління “Укрзалізниці” Володимир Жмак заявив, що наразі не бачить можливості та сенсу залучати до співпраці німецького залізничного оператора Deutsche Bahn.

Така заява пролунала в його інтерв’ю ЕП. Так він прокоментував, чи варто чекати на співпрацю з Deutsche Bahn, яку пообіцяв колишній прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

“Наразі я не бачу можливості і сенсу залучати якихось іноземних фахівців. При всій повазі до Deutsche Bahn, що стосується вантажоперевезень, то нас важко порівнювати. В Європі вантажні залізничні перевезення не є настільки життєво важливими, як в Україні. Німеччина, Австрія, навіть Польща, мають дуже розвинуті мережі автобанів, тому залізниці конкурувати з ними немає сенсу”, – пояснив новий глава “Укрзалізниці”.

Жмак додав, що компанії, які здійснюють пасажирські перевезення в європейських країнах, отримують фінансову допомогу від уряду.

“Це загальновідома історія. Тому наразі, враховуючи експертизу, яка є в мене і моєї команди, я не бачу необхідності залучати якихось міжнародних консультантів”, – відповів Жмак.

Нагадаємо, 22 січня Міністерство інфраструктури України підписало “Меморандум про взаєморозуміння” з найбільшим залізничним оператором Deutsche Bahn.

У серпні міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що “Укрзалізниця” повернеться до ідеї співпраці та консалтингу із Deutsche Bahn після покращення фінансової ситуації всередині компанії.

 

Exit mobile version