Kyiv City News

Навальний закликав росіян виходити на вулиці. Відео

Російський опозиціонер Олексій Навальний під час засідання Хімкінського міського суду, який заарештував його на 30 діб, закликав громадян Російської Федерації виходити на акції протесту проти діяльності нинішньої влади.

Про це йдеться в його відеозверненні, розміщеному в мережі.

“Чого боїться ця жаба, що сидить на трубі? Чого бояться ці бункерні злодії? Ви і самі знаєте – виходу людей на вулиці. Не бійтеся, виходьте на вулиці. Виходьте не за мене, виходьте за себе і своє майбутнє”, – звернувся Навальний.

Він ще раз звинуватив Путіна і його оточення в корупції, назвавши їх бандитами.

“Банда злодіїв, яка 20 років грабує країну, сказала мені, а в моїй особі всім, хто відмовляється мовчати: “Ми тебе намагалися вбити, ти не помер, образив нас цим, ми за це тебе посадимо”. Зараз прийде жінка, яка зображує, що вона суддя, відправить мене під арешт, розуміючи, що це незаконно”, – говорив опозиціонер.

Навальний зазначив, що російська влада боягузливо організувала судовий процес в будівлі органів внутрішніх справ, щоб туди нікого не пустили.

“Вони ж бояться, тому і роблять таємно і терміново. Вони бояться вас, тих людей, хто може перестати мовчати і усвідомити свою силу … Я вас закликаю не мовчіть, чиніть опір, виходьте ні вулиці. Ніхто крім нас самих нас не захистить. Якщо ми чогось захочемо, ми цього доб’ємося”, – резюмував він.

 

Нагадаємо, Навальний прилетів в Шереметьєво з Берліна, де лікувався після отруєння отрутою “Новачок”. Літак компанії “Перемога”, на якому летів політик, спочатку повинен був приземлитися у Внуково, але перед посадкою лайнер перенаправили в інший аеропорт.

Exit mobile version