Kyiv City News

Найнижча явка на місцевих виборах за всю історію України: ЦВК опрацювала 100% протоколів

Центральна виборча комісія оприлюднила оперативну зведену інформацію явки українців на місцевих виборах 2020 по регіонах.

Станом на 22 годину 25 жовтня явка виборців на місцевих виборах становила майже 37 %. Такі дані оприлюднили в прессцентрі ЦВК.

Це найнижчий результат явки виборців на волевиявлення в історії українських виборів.

«Подаємо оперативну зведену інформацію про кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчих дільницях (явку виборців) на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року на момент закінчення голосування у розрізі регіонів України, станом на 22 годину. На зазначений час дані надійшли від понад 97 % ТВК», – йдеться в повідомленні.

У ЦВК наголосили, що «ці відомості не носять офіційний характер, оскільки відповідно до постанови ЦВК від 20 жовтня 2020 року № 404 вони надходять до Комісії від органів ведення Державного реєстру виборців, які своєю чергою отримують цю інформацію від територіальних виборчих комісій будь-якими засобами звʼязку, зокрема телефоном, або електронною поштою». За попередніми даними, найменшу явку на виборах 2020 продемонстрували Донецька, Миколаївська та Херсонська області. У лідерах – Тернопільська та Львівська області.

Exit mobile version