Kyiv City News

НАБУ хоче отримати дозвіл на арешт суддів ОАСК

Детективи Національного антикорупційного бюро звернулися до очільниці Офісу генпрокурора Ірини Венедіктової з проханням надати дозвіл на затримання Павла Вовка та інших суддів Окружного адміністративного суду Києва. Причиною тому стало ухиляння суддями від виконання своїх процесуальних обов’язків.

Про це бюро повідомило у четвер.

“До таких дій слідство змушене вдатися, зважаючи на відсутність інших законних шляхів для доставлення підозрюваних до суду та забезпечення їхньої належної процесуальної поведінки”, – повідомляє НАБУ.

У бюро заявили, що підозрювані у кримінальному провадженні про захоплення державної влади, участь у злочинній організації та зловживанні впливом, зокрема голова ОАСК Павло Вовк, його заступник та 2 суддів, систематично не з’являються до органу досудового розслідування.

Вищий антикорупційний суд викликав їх. Проте вони також без будь яких поважних причин ігнорують виклики до суду.

Підозрювані демонструють свою зневагу до закону, заявили в НАБУ.

“При цьому підозрювані ініціювали кримінальне та дисциплінарне переслідування слідчого судді ВАКС, який у вересні цього року продовжив строк досудового розслідування у провадженні стосовно їхніх неправомірних дій”, – повідомили у бюро.

Exit mobile version