Kyiv City News

На Харківщині знайшли останки більше сотні бійців, які загинули у Барвенківському котлі

У Харківській області провели масштабну пошукову експедицію, в її участі взяли пошуковці з 11 міст України. З землі дістали останки 108 бійців, які загинули у Барвенківському котлі.

Про це повідомила член пошукової організації, журналіст з Кривого Рогу Вікторія Сімкіна.

За словами учасників пошукової операції експедиція тривала 5 днів, і її можна вважати найбільш продуктивною. Пошуковці ВГО “Народна Пам’ять” працювали на території Харківської області, де у 1942 році бійці Червоної армії пробивалися з котла.

“Від світанку до заходу сонця  ми піднімали загиблих в котлі під Харковом. Ми спеціально підгадували для цього відпустки, збирали відгули, але чиновники Мінкульту з лютого не знайшли часу підписати наші дозвільні документи. Всі вже з’їхалися в Барвінкове, а дозволу на роботи все немає. Будемо чесними, тільки введення в дію важкої артилерії у вигляді особистих дружби і “пенделя”, призвело до позитивного результату і із запланованих 7 днів активних пошуків, ми працювали тільки 5″, – розповіла Вікторія Сімкіна.

В операції взяли участь більше 40 пошуковців з Києва, Дніпра, Кривого Рогу, Оржиці, Ужгорода, Чернігова, Олешок, Глухова, Слов’янська, Харкова та Луганської області.

“За ці дні піднято 108 солдатів і офіцерів Червоної армії. Знайдено при них 16 особистих розпізнавальних знаків. А за підсумками чотирьох років, в сумі 4 тижні роботи на полях Барвінківського котла, ми вже вирвали у байдужої порожнечі 363 бійця і знайшли 64 особистих розпізнавальних знаків. 17 з них вже прочитано. Рідним, якщо вони залишилися, повідомлено”, – зазначила Вікторія Сімкіна.

Пошуковці зазначають, що протягом останніх 4 років до небесного воїнства приєднався майже батальйон.

Exit mobile version