Kyiv City News

Митрополит Епіфаній вручив нацгвардійцю Марківу високу церковну нагороду

Предстоятель Православної церкви Блаженнійший Митрополит Епіфаній у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі вручив нацгвардійцю Віталію Марківу високу церковну нагороду ПЦУ – орден Архистратига Михаїла.

Про це інформує пресслужба МВС

«Хочемо відзначити Вас цією високою церковною нагородою – орденом святого Архистратига Михаїла, який стоїть на чолі небесного воїнства. Україна має достойних воїнів, які борються за нашу територіальну цілісність та незалежність. Завдяки нашим зусиллям Україна стане сильною демократичною правовою державою», – привітав Епіфаній.

Предстоятель Православної церкви України також подякував міністру внутрішніх справ Арсену Авакову за те, що з самого початку тримав справу Марківа на контролі.

«Для нього це було одним із пріоритетів діяльності, і це дуже важливо, що міністр пам’ятає про кожного нацгвардійця», – зазначив Епіфаній.

Зі свого боку Марків подякував за нагороду та підтримку:

«Усвідомлення того, що ПЦУ також підтримує мене та моїх побратимів, надало наснаги та волі не здаватися. Від українського народу, української діаспори не тільки в Італії, а й по всьому світу, постійно надходили листи. Ми розуміли, що це буде непроста боротьба, що це важливо для всієї України. Ми показали, що не залишаємо своїх і готові боротися», – зазначив боєць Національної гвардії.

Також Марків розповів, що планує продовжити службу в Національній гвардії.

«Я ніколи не припиняв служити. Для мене військова служба – не тільки обов’язок як громадянина, а й як чоловіка. В житті не вибираєш тільки матір та Батьківщину. Герой України Сергій Кульчицький на своєму прикладі показав мені та моїм побратимам, що таке бойовий генерал, він першим очолив нас, розуміючи, що в нас не було ніякої професійної підтримки, але ми горіли бажанням захищати Україну. Ми дали собі клятву, що доведемо справу до кінця – Україна залишиться єдиною, це справа честі», – сказав Марків.

Нагадаємо, 3 листопада, Апеляційний суд Мілана зняв усі звинувачення з нацгвардійця Віталія Марківа і звільнив його з ув’язнення.

Exit mobile version