Kyiv City News

МОЗ планує закупити новий вид тестів для діагностики COVID-19

МОЗ планує збільшити кількість тестувань на коронавірусну хворобу Covid-19, додавши до них швидкі тести на антиген.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітар Віктор Ляшко під час прес-брифінгу в Києві 2 вересня повідомив, що наразі тривають переговори з виробниками експрес-тестів на антиген COVID-19 для їх реєстрації в країні.

“Вчора завершив перемовини з Європейським регіональним бюро ВООЗ. Вони обіцяють вже на наступному тижні оновити протокол щодо тестування. У протоколі щодо тестування на коронавірусну хворобу буде знайдено місце швидким тестам на антиген. Раніше використовувалися швидкі тести на наявність антитіл. Сьогодні у Сполучених Штатах Америки вже зареєстровано чотири виробники швидких тестів на антиген. Центр по контролю за захворюваністю 29 серпня випустив власні рекомендації щодо стратегії тестування швидкими тестами на антиген”, – сказав Ляшко.

Таким чином, оновлений протокол ВООЗ буде використано і в стратегії збільшення кількості тестувань на території України.

Також, головний санітарний лікар повідомив, що дев’ять вакцин від COVID – 19 проходять завершальну стадію кліндосліджень.

“Станом на початок вересня вже 33 вакцини-кандидати проти COVID-19 досліджують клінічно, дев’ять із них проходять кліндослідження в третій стадії, після завершення якої у разі позитивних результатів вакцини буде зареєстровано. За нашою інформацією, паралельно з кліндослідженнями здійснюється виробництво вакцин, щоб після реєстрації запустити їх на ринок”, – сказав він.

Exit mobile version