Kyiv City News

Microsoft інвестує $ 500 млн у будівництво дата-центрів в Україні

В Україні Microsoft планує побудувати два дата-центри, а українські держоргани отримають знижку на використання хмарних сервісів.

Корпорація Microsoft інвестує $ 500 млн у розвиток хмарних сервісів Microsoft Azure в Україні. Відповідний Меморандум про співпрацю корпорація підписала з Міністерством цифрових трансформацій, повідомляє прес-служба Мінцифри в Facebook.

“Програма Azure від Microsoft передбачає розвиток хмарних сервісів Azure в розмірі понад 500 млн доларів США. Зараз ми розглядаємо можливість переходу сервісів Дія 2.0, які ми, до речі, будемо презентувати в наступний понеділок, на хмарні сервіси Azure Microsoft”, – зазначив під час брифінгу з нагоди підписання меморандуму віцепрем’єр-міністр України – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він додав, що також в рамках впровадження програми в наступні три роки планується залучити до співпраці понад 100 тисяч ІТ-спеціалістів.

За словами Федорова, співпраця з Microsoft дозволить Мінцифри використовувати хмарні сервіси корпорації, а це, в свою чергу, зробить зберігання даних більш безпечним та зекономить державі мільярди гривень на закупівлях.

Також в рамках співпраці з корпорацією планується запровадити навчальні програми для студентів та ІТ-спеціалістів.

“Мета цього меморандуму – зробити Україну кращим місцем для життя та зробити українські компанії більш конкурентоспроможними завдяки останнім технологіям, які стануть доступними в Україні”. – зазначив генеральний директор представництва Microsoft в Україні Ян Петер Де Йонг.

Він додав, що Microsoft пропонує Україні інструменти для досягнення цих цілей. Зокрема, які дозволять посилити цифрову трансформацію країни та сприятимуть економічному розвитку.

Exit mobile version