Kyiv City News

Марія Колеснікова порвала свій паспорт під час спроби силою депортувати її з Білорусі

Член Координаційної ради Білорусі, опозиціонер Марія Колеснікова була викрадена в центрі Мінська вранці в понеділок, 7 вересня, повідомило білоруське видання TUT.by.

Прес-секретар Координаційної ради Антон Родненков сказав, що Колеснікова одна була в центрі міста у справах. Останню добу її телефон був доступний, але трубку вона не піднімала.

8 вересня стало відомо, що Родненкова та Івана Кравцова (ще одного члена Координаційної ради Білорусі) насильно депортували з Білорусі в Україну. Колеснікова при цьому чинила опір. ЇЇ не вдалося пропустити прикордонникам на територію України, оскільки в знак протесту вона порвала свій паспорт.

Заступник міністра Антон Геращенко також написав на своїй сторінці у Фейсбук, що члени Координаційної ради Білорусі Антон Родненков і Іван Кравцов недобровільно виїхали в Україну – їх видворили з Білорусі.

«Це було насильницьке видворення з рідної країни з ціллю компрометації білоруської опозиції. Щоби представити все так, що лідери опозиції кидають на призволяще сотні тисяч протестуючих проти режиму Лукашенко і втікають до затишної України. Марію Колесникову не вдалося видворити з Білорусі, через те, що ця смілива жінка зробила дії по унеможливленню її переміщення через кордон. Вона залишилася на території Республіки Білорусь. Всю відповідальність за її життя та здоров’я несе персонально Олександр Лукашенко», – наголосив Геращенко.

Exit mobile version