Kyiv City News

Лукашенко розповів про прохання Путіна щодо Зеленського

Олександр Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі, заявив, що президент РФ Владімір Путін звернувся до нього із проханням підтримати українського президента Зеленського.  Про це Лукашенко розповів у інтерв’ю російським ЗМІ, пише “Європейська правда“.

Лукашенко поскаржився, що українці, зокрема президент Володимир Зеленський, “повчають” його через ситуацію в країні.

Вочевидь, ідеться про заяву українського президента, що він оголосив би нові вибори в Білорусі з моніторингом міжнародних спостерігачів..

“Навіть Зеленський! Гаразд, хай вже ті відморожені колишні… Але навіть Зеленський, якого я всіляко підтримував, і це схвалював Путін”, – заявив про своє розчарування Лукашенко.

Він зазначив, що президент РФ особисто просив його підтримати “молодого, недосвідченого” Зеленського.

“Ти переговори з ним, він молодий. Ну, так, по-батьківськи. Я кажу: “Добре, я вже поговорив з ним”. Я поїхав на форум регіонів туди (в Україну – Ред.), поговорив. Я йому розказав, що в Путіна немає такої мети – Київ захопити, відтяпати всю східну Україну. Путіну вистачає Росії”, – розказав Лукашенко про своє спілкування з українським президентом.

Він додав, що обговорив із Зеленським “багато життєвих питань”, і що президент України “добре до нього ставився”. Водночас критичні заяви Зеленського щодо ситуації в Білорусі Лукашенко пояснив впливом американців.

“Бах – заява. Чому? Американці написали. Так як Меркель, Макрону та іншим написали з центру під Варшавою, і сказали: “Ось це, це і це скажи”, і вони говорили”, – заявив Лукашенко.

Після заяви Зеленського про вибори офіційний представник МЗС Білорусі Анатолій Глаз заявив, що Білорусі у непростий час хотілося б відчути “якусь підтримку або хоча б розуміння, а не слухати вже заїжджені з усіх боків поради” та натякнув, що Україні варто натомість зайнятися своїми внутрішніми проблемами.

Додамо, після видачі Росії найманців “Вагнера” з Білорусі Зеленський висловив сподівання, щоб Білорусь не отримала на своїй території “ще один Донбас”.

Exit mobile version