Kyiv City News

Кулеба озвучив офіційну позицію України щодо виборів у США

Україні не важливо, хто переможе на виборах США – Джо Байден або Дональд Трамп, оскільки наша країна і так має двопартійну підтримку в Америці.

Про це сказав під час онлайн-брифінгу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За його словами, нинішні президентські перегони в США нагадують американські гірки.

“Хочу озвучити офіційну нашу позицію, яка полягає в тому, який би вибір не зробив американський народ, ми будемо успішно розвивати і далі стратегічне партнерство між США і Україною. У цьому немає ніяких сумнівів”, – сказав Кулеба.

Міністр нагадав, що підтримка України в США базується не на персоналіях (не важливо, хто стане президентом), а на системній підтримці, яку наша країна має і від Демократичної партії, так і від Республіканської.

“Ніхто і ніщо не зможе зупинити розвиток наших відносин і підтримку Америкою територіальної цілісності України і нашої боротьби з російською агресією”, – підкреслив Кулеба.

Відзначимо, на президентських виборах в США триває запекла боротьба між Дональдом Трампом і Джо Байденом. Демократ після перемоги у важливому Мічигані набрав 264 голоси виборників (для перемоги необхідно 270), тоді як у чинного президента 214. Дональд Трамп може обігнати Байдена тільки в разі перемоги в Арізоні, Джорджії і Пенсільванії.

Exit mobile version