Kyiv City News

Герега скористався депутатським мандатом в інтересах власної компанії “Епіцентр”- НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції викликає депутата Олександра Герегу для надання пояснень про використання депутатського мандата в інтересах власної компанії.

Про це повідомляє прес-служба антикорупційного органу.

Зазначають, що у квітні 2020 року після поширення у медіа інформації про можливе порушення народним депутатом Олександром Герегою вимог законодавства, розпочали перевіряти цю інформацію.

Отримані докази, кажуть, засвідчили наявність в його діях ознак адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

У НАЗК додають, що неодноразово запрошували його для надання пояснень, однак Герега ігнорує виклики до НАЗК.

Все розпочалося з того, що народний депутат Олександр Герега, який володіє мережею «Епіцентр», почав пропонувати парламентарям і державним органам придбати у його фірми маски та інші засоби індивідуального захисту.

Зокрема, 28 квітня він надіслав міському голові Києва Віталію Кличку лист із пропозицією придбати медичні засоби у компанії «Епіцентр К». Такі ж листи з офіційної електронної пошти народного депутата hereha@rada.gov.ua надійшли, зокрема, меру Дніпра Борису Філатову та меру Харкова Геннадію Кернесу.

У НАЗК наголошують, що ці дії народний депутат вчинив в умовах реального конфлікту інтересів, що є адміністративним правопорушенням, пов’язаним з корупцією.

Відповідальність за таке порушення передбачена ч. 2 ст. 172-7 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 400-6 800 грн).

Зібрані докази НАЗК вважає достатніми, щоб скласти стосовно Гереги протокол про адміністративне правопорушення.

Exit mobile version