Kyiv City News

Колишній прокурор Руслан Рябошапка розповів, чому назвав Зеленського брехуном

Колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка, який очолював ГПУ з серпня 2019-го по березень 2020 року, пояснив, чому нещодавно назвав брехуном президента України Володимира Зеленського.

Про це Рябошапка розповів у коментарі журналу НВ. Редакція попросила п’ятьох звільнених за останній рік топ-чиновників відповісти на п’ять однакових запитань. Серед колишніх держслужбовців, які взяли участь у цьому проекті, був і екс-генпрокурор.

Коментуючи запитання про те, які зараз перспективи має Україна та чи варто очікувати реформ у країні, Руслан Рябошапка зазначив, що вони «можливі тільки в тій частині, у якій зможуть переконати президента їх робити представники міжнародної спільноти».

«Свого стратегічного бачення реформ президент, очевидно, не має», — додав Рябошапка. За його словами, ані глава держави, ані команда навколо нього не є носіями реформаторських цінностей.

«Це радше речі, які мають ознаки популізму, — продовжив свою думку колишній генпрокурор. — Чому я назвав у коментарі на ФБ Зеленського „брехуном“? Президент двічі збрехав у інтерв’ю, коли розповідав про буцімто розмову зі мною, в якій він казав, що я маю шість місяців і якщо не покажу результату, то мене звільнять».

Таку заяву Зеленського Рябошапка назвав «творчою фантазією в стилі попередньої роботи президента».

Ну і про відсутність результатів він також збрехав. Бо за день або два до того [до звільнення Рябошапки] в Брюсселі він хвалився, що перезавантажив прокуратуру і зробив її реформу», — нагадав ексгенпрокурор.

 

 

Exit mobile version